Znate li što su kućice za knjige?

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2018. godine, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće ostvarila je uspješan projekt postavljanja kućica za knjige u Belišću i svim prigradskim naseljima.

Znate li što su kućice za knjige?
To su kućice za knjige 🙂

P90222-112619

Kućice u kojoj su knjige koje se mogu slobodno uzimati za čitanje.

Nakon čitanja, pristojno je vratiti knjigu u kućicu kako bi je i drugi mogli pročitati – no knjige je moguće i zamijeniti nekim drugim knjigama koje posjedujete.

Po mogućnosti, ne oštećenim knjigama u raspadu ili prljavim knjigama koje nitko ne bi želio ni dirati rukama.

Naime…

Zamijećeno je da korisnici nekih kućica za knjige isključivo uzimaju knjige ili ih nadomještaju potpuno neprimjerenim i zastarjelim knjigama koje rijetko koga mogu zainteresirati za čitanje.

Ipak, ima i pozitivnih primjera kada korisnici kućica za knjige ostavljaju u potpunosti nove knjige, suvremenu književnost, knjige iz područja popularne psihologije, kuharice i sl. – što nadalje utječe na češće zanimanje i korištenje ovih kućica. Upravo je to i njihova svrha.

P90222-112728

Knjižničarke Gradske knjižnice i čitaonice Belišće redovno obilaze kućice za knjige kako bi provjerile njihovo stanje te ih nadopunile drugim knjigama.

Pa ipak, imajte na umu da su ove kućice za knjige za sve nas, bez obzira na to jesmo li članovi ijedne knjižnice. Na svima nama je da brinemo o ovim kućicama za knjige.

Vaša školska knjižničarka na putu do posla nastoji redovno slagati knjige u Veliškovcima. Porazbacanim knjigama se ne vidi naslov, a ostavljaju i dojam zapuštenosti kućica za knjige – slobodno ih posložite ako su srušene i pokažite drugima kako lijepo postupate s knjigama.

P90222-112652

Autor:

Nevidljiva knjižničarka Iva.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s