Naša obiteljska tradicija povodom Nove godine

U prijašnjoj objavi sam nastojala objasniti zašto ne slavimo ništa, uključujući i rođendane i Božić i Novu godinu te što sve želim svima svaki dan, a ne samo u određene dane kada se od mene očekuje da napišem neku (najbolje kratku!) čestitku…

Pa ipak, imamo vlastitu tradiciju kojom ispraćamo staru i dočekujemo novu godinu.

O tradicijama proslave Nove godine diljem svijeta možete više pročitati ovdje, a ja ću vam sad reći kako mi to radimo kod kuće.

Kako zbog malog djeteta koje ide spavati tek u ponoć i zbog čega smo tek na 5. sezoni Dosijea X, ne želimo nikakvu buku, goste, kostimiranje, ples, donošenje odluka koje nećemo ostvariti, podmirenje svih dugova, crveno donje rublje (ne možemo si ni priuštiti kupnju novog donjeg rublja) koje nikako ne ide uz naše poderane pidžame koje poprimaju izgled mrežastih najlonki… A o poljupcu u ponoć koji možemo dobiti samo od mačaka koji su si netom prije lizali stražnjicu pogotovo neću.

Ostavljamo sve loše za sobom svaki dan. Po mogućnosti.

Stoga… Naša tradicija je…

Pričekati par godina nakon što smo mami stavili gumenu crnu udovicu u WC i rep gumenog dinosaura uz rub kauča koji je podsjećao na guštera, da se zaboravi podvala.

Nakon toga…

20191228_065336

U vlastitu kuću stavimo što realniju drugu životinju. U ovom slučaju zmiju, koju je naša kćerka slučajno odabrala i sasvim me oduševila time. U tuš kabinu ili uz jastuk.

Rado bih vam pokazala utjecaj, no moj muž je najprije posve posijedio, zatim je izgubio svu kosu, danas ne ide na posao već leži u krevetu, ali obećao je da će biti dobar svaki dan i da će mi kupiti sve što poželim.

Vidite, to je tradicija na kojoj sam naporno radila tijekom godina… Lažirajući njegove i svoje zdravstvene nalaze, shvatila sam da mi to oduzima previše vremena. A onda samo kuka i ništa ne radi po pitanju dobrih djela. Ovako ja odmah dobijem zelenu torbu, a ispisana opća uplatnica ga već čeka, jer ne može ni pisati koliko mu ruke drhte.

Tako se to radi.

cb38d5123a353d38334b9c6dfff86500

Autor:

Nevidljiva knjižničarka Iva.

2 thoughts on “Naša obiteljska tradicija povodom Nove godine

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s